Pull Yourself Together

Är på uruselt humör, lite synd för dagen har typ ändå varit ganska bra. Men nu jävlar behöver jag lite Tiger Lou och vibrerande högtalare.


DJ J?

Har på senaste tiden starkt börjat att fundera på att gå på en DJ-kurs. Hur jävla ballt skulle det inte vara? Man kan säkert ha nytta av lite DJ-kunskaper till både det ena och det andra hehehe, och hur jävla grymt det skulle vara om man fick ett gig på någon klubb eller så. Tänk att få bestämma musiken helt själv, och bjuda på kickass mixer. Det enda som hindrar mig är en smått bristande ekonomi för tillfället (men det går alltid att ordna!) och så skulle jag jättegärna vilja ha med mig en polare. Tror att jag kommer banga på en sån kurs själv.

ÄR NÅN MED ELLER?


Yrrol - funkar varje gång

Har precis tittat på Yrrol, tillsammans med en kopp te och lite nötter. Precis vad jag behövde, kylan tär förjävligt på en. Jag var på riktigt dåligt humör när jag kom hem, men att krypa ner helt nyduschad och fräsch i en bäddad säng för att titta på film var precis den rätta medicinen för mig. Har ni inte sett den - gör det! Skrattar typ mer och mer för varje gång jag ser på den.

Fick förstås idén om att se filmen vid lunchen idag när Eleonor och Peter började dra massa citat. De är ena riktiga Yrrol-fantaster ska jag tala om!

Ska väl snart krypa ner i sängen på nytt, jag är trött trött trött. Framförallt så är jag trött på den här jävla bajssnön som aldrig ger med sig. Nog för att det är nyttigt att pulsa i snön med hästarna, men det kan man inte göra varje dag. Ridbanan har bilvit typ hälften så smal på grund av alla plogvallar som bygger på varandra, och ibland så är den hal också. Man vill ju inte gärna att hästen halkar och går omkull. Sen så har det kommit så mycket snö att stalltaket måste skottas... Det ligger säkert flera hundra ton snö där på, och taket pallar inte riktigt trycket. Där det är lite glesare mellan takbalkarna kan man se hur taket buktar inåt. Hemska tanke om det skulle ramla in på alla hästarna! Som tur är har vi haft riktiga hjältar som har skottat bort sjuukt mycket av snön. Så den värsta faran är nog över, för tillfället.

OS-Frukost

Jag och mamma har precis bakat en "äppelknäckpaj", den står i ugnen och är klar om typ fem minuter. Den ser asgod ut, så jag längtar tills vi har ätit middag. Då är det pajtime haha.

Ricky hade ont i halsen imorse när vi vaknade, så jag var en bra flickvän och gjorde frukost på sängen. Mycket uppskattat var det! Så vi satt typ hela morgonen i sängen och gosade och kollade på OS-sändningarna. Helt galet, han ska gå upp vid 6 imorgon bara för att kolla hockeymatchen mellan Sverige och Finland, när han har sovmorgon!!! Jag skulle aldrig palla det, fast nu är ju jag inte heller sådär våldsamt förtjust i hockey heller. Visst att det kan vara kul att kolla på ibland, men det är inget jag ställer väckarklockan för hihih.

Och mer snö har vi fått... börjar nästan seriöst tro att vi har en ny istid på g.

Maskinen är grejen


Maskinen - Pengar

Älskar den här låten, det är sånt jävla ös! Jag och Ricky brukar ha den när vi åker bil ibland, så drar vi upp volymen sådär mycket och sjunger med för full hals. Hehehe, jätteromantiskt, "du vill ha mig, men jag skiter åh, skiter i dig, jag ba spyr i ditt face". Men såna är vi ibland helt enkelt.

Hm?

Jag vet inte vad det är, men just nu är pizzasallad typ det godaste jag vet. Like what?
Vill ha det heela tiden!

När jag blir stor...

Nu på senaste har folk varit helt maniska med att fråga mig vad jag vill göra härnäst. Oddsen att jag stannar kvar och jobbar på stallet är typ obefintliga, nog för att det är riktigt roligt och lärorikt, men jag känner ändå att jag vill stanna vid att ha hästarna som ett stort fritidsintresse. Inte en livsstil, tror inte att min kropp skulle orka med det haha, jag är för späd och klen. Och jag besitter verkligen inte det här "stålpsyket" man bör ha för att klara ha en stor hästgård. Så nähä, inga hästar - vad gör man då?

Mamma är inne på att jag ska välja någon "säker" utbildning som garanterar mig ett säkert jobb och en säker framtid. Hon har nämnt tuuunga utbildningar som civilekonom, eller jurist. Men jag vet inte, visst skulle jag förmodligen ta mig igenom en sådan utbildning, men det skulle vara jävligt jobbigt. Och eftersom jag inte suktar efter att ha en sådan utbildning blir det extra tungt. Jag ser bara högar med tjocka böcker och ångest över tentor framför mig. Det är inte hur jag vill ha det. Klart att man måste kämpa för att komma någonstans här i livet, men det är bra mycket roligare och går väldigt mycket lättare om man känner sig något sånär motiverad.

Men foto då? Många vet att det ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Började verkligen brinna för det på riktigt under andra året i gymnasiet då jag fick nöjet att undervisas av en riktig fotograf. Hon var verkligen otroligt hård och kritisk, men jag menar på att det är nödvändigt. Man lärde sig så otroligt mycket, och jag lärde mig verkligen att se mina egna foton på nya sätt. Kände att fotograf också kunde vara ett yrke för mig, idealiskt när man vill leva ut sin kreativitet. Tyvärr tog kursen slut alldeles för snabbt, men jag envisades ändå med att fota. Jag var en lyckans ost då jag julen 08 fick en helt egen systemkamera. En Canon EOS 400d, min bästa vän. Absolut ingen märkvärdig kamera så, men det funkar utmärkt som amatörkamera. Så mitt intresse höll i sig, och växte.

Hoppade på b-kursen i foto i förhoppning om att den skulle hålla samma mått som den första gjorde. Jag hade fel. Fotoglädjen dödades, och här flödade berömmet ut till alla. Här räckte det med att man kunde helt resolut fota ner i marken, helt impulsivt, och fick då värmande ord om hur spännande mönstret i marken var. Bullshit. Så ja, jag ledsnade ganska hårt. Kvaliteten var så otroligt mycket sämre.

Men jag kan fortfarande känna hur hjärtat tar ett litet extra skutt när jag tänker på hur det skulle kunna vara att jobba som yrkesfotograf. Så jag kan ju försöka gömma mig bäst jag vill, och komma med bortförklaringar som att "det är dyrt med utbildning" och "man får ändå bara mest koka kaffe som praktikant de första åren", eller "men tänk om jag lägger ner all tid och möda på det här, och så ångrar jag mig mitt i". För tillsist så kommer det ändå ner till det som min tränare sa till mig idag då ämnet kom på tal: "Ja, en sak är ju säker. Du kommer aldrig att kunna bli något om du inte försöker.". Och det är ju sant, i slutändan handlar allt om att ta mod till sig och våga chansa. 

 


Det här är nog det foto som jag har tagit som jag är mest nöjd med.
Fick äran att vara i en proffsstudio och använda mig av både jättefin
kamera och övrig utrusning. Det var så jävla kul!


<3time

Ny vecka, nya tag. Hoppas att den här blir lite bättre, inte för att den andra var bemärkelsevärt dålig, men ja. Jag var ju tvungen att vara hemma med smärtande nacke och rygg halva veckan. Sandra och jag råkade ut för äventyr med älgar när vi var ute och red - med varsin handhäst dessutom. Älgarna var inte alls rädda för oss, utan travade glatt efter. Något som skrämde skiten ur min lilla hästdam som jag hade vid sidan om. Men vi klarade oss helskinnade haha!

Fredagen blev lite ensam då min älskling åkte iväg till Dalarna för att spela in en film till skolan. Men han kom tillbaka på söndag, så vi kunde fira alla hjärtans dag. Vi hade det verkligen jättemysigt, även fast vi inte gjorde något jättesatsigt. Myste ner oss i sängen med lite godis och tända ljus, och så var han snäll nog som lät mig se Moulin Rouge. Den är ju trots allt romantisk, så det passade dagens tema väldigt bra. Blev väl lite extra mysigt när vi hade saknat varandra lite extra. Haha, så är det när man är nykär, man saknar varandra jämt. Haha, och jag som jämt brukade fnysa och tycka att såna par var jättelöjliga och överdrivna. Ironiskt.

Kommer ihåg tidigare alla hjärtans-dagar som jag har firat med mina fina flickor. Som år 2008 när vi åkte in till stan och fikade på Espresso House. Frida och jag envisades med att vi skulle ha våra Lovecakes, som inte alls var goda men förbannat söta. Jag saknar att umgås så mycket som vi gjorde förut, och insisterar därför på att vi borde ha en tjejkväll någon gång när alla kan inom en snar framtid. Ni kan väl ändå inte banga på middag, film, lite mer svull, praaaat och nagellack? Kom igen nu hihi!

 


Morning

Nu bär det av till stallet! Har nöjet att köra bil själv denna morgon, så det blir ju niiice. Så nä, vi får ta och höras lite senare ikväll. Jag kommer bara vara hemma typ, för i natt ska jag åka in till stan och hämta lilla mami som är på party där. Hahah, snacka om omvända roller!

Långtråkigt

Åh, seriöst, detta plötsliga spammande i bloggen kommer sig av att jag har sjukligt långtråkigt. Har vant mig vid att alltid ha något att göra, och när jag inte har det brukar jag annars vara för trött för att orka med något. Men nu med all denna ledighet i kroppen spritter det fullkomligt av iver.

Igår rensade jag ut min garderob, så nu ligger alla "kanske-kläder" i en stor hög på golvet. Det är så svårt att bestämma vad man ska ha kvar och vad som ska ut, vissa gamla trasor är man fruktanvsärt fäst vid hehe. Det var meningen att Ricky skulle hjälpa mig, men jag vet inte riktigt. Han ville ha kvar ett par jeans som jag vill slänga, tillsist så fick de lov att gå, och sen så orkade vi inte med mer. Började titta på Harry Potter 6 istället, men den orkade vi inte heller se klart på hahaha.

Och brudar (Frida och Hanna, hihi), har inte ni några skööna spellistor på era spotifykonton som ni vill dela med er av? Det blir liksom aldrig av för mig att göra någon, och de få gånger som jag faktiskt har försökt så har det slutat mycket illa. Och ni har ju kickass musiksmak, precis som jag(!), så jag tänkte att ni kanske hade tagit er i kragen och skapat några fina listor? Hoppas!

Alla dessa begär hit och dit

Ååååå, jag har ett sjukligt shoppinbegär. Är det ingen som kan förbarma sig över mig, och ta med mig ut på en runda? Jag tycker att det är sjukligt tråkigt och ensam att gå omkring själv nämligen. Har aldrig riktigt lärt mig det där haha, alla andra tycker ju typ att det är "skönt" att strosa omkring på egen hand. Wellwell, någon måste ju vara lite rebellisk. Öh.

Och är det så att man borde köpa något till sin andra halva på alla hjärtans dag? Borde man nog, förmodligen ja. Men vad? Jag hyser en sorts hatkärlek till presenter, det är jävligt kul när man hittar något riktigt bra och så. Men det är ju liiite värre när man inte alls vet vad man ska köpa. Tips någon? Man vill ju ge något lagom, inte för lite och inte för mycket. Haha, jisses, jag kan hålla på och spinna runt med det här i timmar.

Krasch

Idag har jag haft mitt körkort i två veckor, och har redan hunnit med att krocka. Lyckligtvis var det en väldigt mild krock (en bil körde på bakifrån i en rödljuskorsning), och ingen kom till större skada. Bilen nöjde sig med diverse repor och någon buckla. För min del var det väl kanske lite värre, nackmusklerna pajade ganska rejält. Men efter många timmars väntan på Danderyd har jag i alla fall fått det konstaterat att det inte kommer besvära mig i framtiden. Så nu vet ni det! 

I och med mitt nack- och ryggont har jag valt att stanna hemma från stallet den här veckan, fast jag kan inte hålla mig riktigt så jag åker tillbaka imorgon. Men det har ändå varit en skön liten minisemester. Jag har kunnat sova hur länge, och hur mycket jag vill. Och idag ska jag lite senare kila ner till farmor för lite fika och piano. 

Solen skiner ute, livet är härligt!  


RSS 2.0